· 

Mijn reis in mijn familie systeem

Ik was 13 jaar toen ik onbewust besloot dat het beter was als ik de taken en plek van mijn moeder in ons gezin ging innemen...
Als oudste dochter van het gezin was dit voor mij iets als vanzelfsprekend. Door omstandigheden ging het binnen ons gezin minder goed en ik werd de vriendin van mijn moeder...
Wat ik toen niet wist maar nu wel, is dat als je in je familie niet op de juiste plek staat, dat de ordening niet meer klopt...Dan leef je niet je eigen leven en probeer je jezelf te blijven door het leven van een ander te leiden...

Hoe langer ik dit (onbewust) bleef doen hoe meer mentaal emotionele en lichamelijke klachten ik kreeg. Naast wisselende stemmingen kreeg ik bekkeninstabiliteit, heup en liesklachten.

Het overnemen van de plek van mijn moeder had me zoveel energie gekost dat het zich in de cellen van mijn lichaam had vastgezet. Er zijn meerdere momenten in mijn leven geweest waarop ik letterlijk en figuurlijk te moe was om op te staan en door te gaan.

Super helend en helpend zijn voor mij de vele systemische familie opstellingen bij de paarden geweest. Ik ben dankbaar dat de paarden en alles wat in het systeem van de natuur leeft, op mijn pad is gekomen. Hierdoor kon ik weer op mijn eigen plek in ons familiesysteem gaan staan.

Makkelijk? Zeker niet! Helpend, helend en waardevol? Jawis (Fries woord voor, jazeker)! Want je kunt alleen je eigen leven leiden vanuit jezelf en dat gun ik iedereen! Weet dan ook dat jij welkom bent, voor een natuur of online coachsessie/opstelling!

Leef jou fijnste leven!

Reactie schrijven

Commentaren: 0